BRTT® & TRB®

Body Remembers Trauma Therapie & Trauma Release BreathworkHerken je jezelf in een van deze uitdagingen?

 • Voel je vaak onrust?
 • Heb je last van angst- of paniekaanvallen?
 • Ervaar je vaker dan normaal hartkloppingen?
 • Adem je vaak niet verder dan je borst?
 • Voelt het alsof je altijd 'aan' staat?
 • Ben je vaak prikkelbaar zonder duidelijke reden?
 • Slaap je slecht, ben je rusteloos of word je vaak te vroeg wakker?
 • Heb je te maken met depressieve gevoelens?
 • Voel je je uitgeput?
 • Ervaar je krachtverlies in je spieren?
 • Zit je in een burn-out of voor gevoel er tegenaan?
 • Heb je regelmatig last van migraine?
 • Kamp je met onverklaarbare lichamelijke pijn waar je maar geen grip op krijgt?
 • Heb jij veel stress?
 • Ben je heel onzeker?
 • Was je altijd spontaan maar trek je je nu heel erg terug?
 • Heb jij heftige ervaringen in je leven meegemaakt waarvan je merkt dat dit jou in het nu belemmeren?

 

Dan is BRTT & TRB zeker iets voor jou!

 

Ontdek hoe deze krachtige therapieën je zouden kunnen helpen om innerlijke rust te herstellen, stress, spanningen en trauma los te laten. Het zal je helpen om je emotionele welzijn te verbeteren. Ik ben hier om je te ondersteunen naar herstel en balans.


Lichaam Power (BRTT®) is een lichaamsgerichte methode waarbij ik je begeleid in het loslaten, verwerken en ontladen van spanning, stress en trauma's die je in je leven hebt ervaren en die zich hebben vastgezet in je lichaam. We werken samen met specifieke fysieke oefeningen, met de nadruk op de psoas-spier, om die opgeslagen spanningen vrij te laten. Wat er vrijkomt, kan variëren van alledaagse stress tot dieperliggende trauma's. Het belangrijkste is dat we werken op jouw tempo en met wat op dat moment voor jou haalbaar is. BRTT® is ontworpen om je te helpen bij het herstellen van innerlijke balans en welzijn.

Adem Power (TRB®) is een krachtige ademhalingstechniek waarbij we werken met verschillende ademhalingsoefeningen. Deze oefeningen brengen onbewuste spanningen en emoties naar de oppervlakte, waardoor je stress, spanning en trauma's laag voor laag kunt loslaten. De focus ligt vooral op de nervus vagus, een belangrijke zenuw die betrokken is bij ontspanning en herstel.
In een gezonde situatie werken het sympathische en parasympatische zenuwstelsel samen in balans. Echter kan langdurige stress en trauma's het sympathische zenuwstelsel over activeren, waardoor het parasympatische zenuwstelsel onvoldoende de kans krijgt om je te ontspannen en te herstellen. Dit kan leiden tot een vicieuze cirkel van voortdurende stress, verminderde veerkracht en een verstoorde nervus vagus-functie. Het is van cruciaal belang om deze cyclus te doorbreken door te ontladen en de nervus vagus te activeren. Dit stelt je in staat om weer in balans te komen, stress te verminderen en je vermogen om met uitdagingen om te gaan te herstellen. Kortom, TRB® Adem Power is een krachtig hulpmiddel om je innerlijke evenwicht te herstellen en je welzijn te bevorderen.Het loslaten van spanning, stress en trauma, die diep verborgen liggen in je onderbewuste en zich manifesteren in je lichaam, opent de deur naar een staat van diepe ontspanning. Het resultaat? Minder onrust, meer zelfvertrouwen, en minder pijnlijke klachten, zowel fysiek als mentaal. Dit proces kan je ook verrijken met waardevolle inzichten en verandering brengen in de manier waarop je in het leven staat.

Stress en spanningen kunnen voortkomen uit zowel huidige situaties als eerdere trauma's die je hebt ervaren. Zelfs als je denkt dat je ze hebt weggestopt, onthoudt je lichaam ze nog steeds. Dit kan resulteren in ongewenste reacties, zoals prikkelbaarheid, moeite met omgaan met situaties, slaapproblemen, vermoeidheid, terugtrekken, verlangen naar alleen zijn, gebrek aan zelfliefde, lichamelijke klachten en energietekort.

Met BRTT® & TRB® helpen we je om deze onverwerkte emoties en spanningen te begrijpen, te ontladen en te transformeren. Hierdoor kun je jezelf herontdekken en met hernieuwde veerkracht en zelfvertrouwen in het leven staan.


Gebeurtenissen in je leven kunnen soms heel aangrijpend zijn. In plaats van de tijd nemen om te ontladen gaan we eigenlijk altijd maar door, niet zeuren en doorgaan. Gewoon vergeten dan is het er niet meer toch? Je bent het helaas niet kwijt door er niet meer aan te denken. Je hoofd wilt het vergeten maar je lichaam vergeet het niet.

Er kunnen zich altijd situaties voordoen in je leven waar je dan toch weer getriggerd word (onbewust). Je zelfbeeld is heel laag, je word regelmatig ziek, je hebt chronische klachten, je voelt je vaak depressief etc.

Tijdens en na heftige of traumatische gebeurtenissen wordt ons trilreflex geactiveerd, dit helpt om onze spanning weer los te laten. Maar vaak word deze spanning binnen gehouden. We vinden het zwak als we gaan trillen, of het lukt ons niet meer omdat we het niet meer gewend zijn. Je lichaam houdt hierdoor de spanning binnen maar slaat dit vervolgens wel op in je lichaam. Ons lichaam onthoudt alle gebeurtenissen die het mee heeft gemaakt.Wat kan je verwachten bij een BRTT® & TRB® sessie.

 Wij hebben van te voren contact zodat er beoordeeld kan worden of de therapie geschikt is voor jou. Je ontvangt vooraf een levensloopformulier ter voorbereiding op de sessie. Een sessie kan 1,5 tot 3 uur duren, afhankelijk van het moment en wat er mag ontstaan. Dus neem hier ruim de tijd voor! Het is ook fijn dat je na een sessie geen verplichtingen meer hebt staanDe sessie is altijd met kleren aan op een matras.


Spanningen loslaten

Het wordt steeds duidelijker dat stress, pijn en heftige gebeurtenissen niet alleen jouw mentale welzijn beïnvloeden maar ook fysieke klachten veroorzaken. De spanning en de gebeurtenis zit diep opgeslagen in je onderbewuste, in ons cel geheugen waardoor het nog steeds van grote invloed kan hebben op ons dagelijkse leven. Vaak weet je zelf niet eens waar nou precies de spanning vandaan komt. Ook emoties kunnen er zijn waarvan je niet altijd snapt waarom je die hebt. Denk aan verdriet dat altijd hoog zit, boosheid, snel geïrriteerd, weinig zelfliefde, eenzaamheid, onveilig voelen, veel ziek zijn, verlatingsangst etc.

Wij willen gebeurtenissen vergeten (of proberen het te vergeten), maar ons lichaam vergeet het niet.

In plaats van ons lichaam te ontladen houden wij onze spanning in ons lichaam. Kijk naar dieren die laten hun spanning los door te gaan trillen of te schudden. Zo raken ze de spanning kwijt. Wij daarin tegen houden onze spanning bij ons, hierdoor gaat het zelfs stapelen. Dit kan leiden tot chronische spanning, waarbij  lichaam en geest in een staat van alertheid blijven. Je blijft aan staan. Je reageert op situaties zoals je eigenlijk niet zou willen. Maar je hebt geen idee waar het vandaan komt. 

BRTP & ademwerk kunnen jou natuurlijke veerkracht weer terugbrengen naar hoe het was en zo kunnen we ons lijf en jezelf weer terugvinden. 


Hoe vaak kan ik BRTT® & TRB® doen

Je kan kiezen om éénmalig een BRTP te ondergaan zodat je kan kijken of het wat voor je is. Of je kan kiezen om meteen een traject te nemen waar mijn voorkeur ook naar uitgaat, waar je samen met mij de diepte in gaat met vertrouwen. De diepte in gaan kan erg confronterend en spannend zijn, samen gaan wij kijken wat voor jou een goed tempo is. Na elke sessie zal je je meer ontspannen voelen. Ik ben er voor jou!Wat krijgen wij terug van klanten na een sessie:

 


Losse TRB®

In deze sessie werk in met 7 verschillende ademtechnieken. Met deze ademhalingstechnieken kom je in een proces waar dat wat onbewust zit opgeslagen in jou, naar de oppervlakte zal komen, zo kan je laag voor laag gaan loslaten.

De meeste mensen ervaren na een TRB® sessie, innerlijke rust, ontspanning, minder onrust, tevredenheid, ze voelen zich lichter etc. Je komt langzaamaan steeds meer in balans. Je zelfvertrouwen zal gaan groeien. 


1:1 sessies en groepssessies

De sessies worden gegeven in groepen of je kan kiezen voor een 1:1 sessie. 

De groepen zullen in max 6 personen gehouden worden. Als de groep uit 6 personen bestaat zullen er twee begeleiders aanwezig zijn. Bij een groep van max 3 personen zal 1 begeleider aanwezig zijn. Wat is trauma nou precies?

In ons leven krijgen we allemaal te maken met trauma, groot of klein. En wanneer het trauma niet goed of niet wordt verwerkt, zet het zich vast in het lichaam. Trauma zet zich vast in ons lichaam, ook als je hoofd het probeert te vergeten. 

Een trauma kan ontstaan als er in ons leven naast leuke gebeurtenissen ook minder leuke, nare of heftige ervaringen gebeuren. Dit kan veroorzaken dat je de verbinding met jezelf helemaal kwijt bent. Dat je op slot gaat en je gevoelens blijft wegdrukken. Dit kan jou tot vandaag nog steeds belemmeren. Trauma hoeft niet altijd door zeer heftige gebeurtenissen (oorlog, natuurgeweldig, zwaar ongeluk) komen, het kan ook ontstaan bij pesten, emotionele verwaarlozing als kind, je altijd afgewezen voelen, scheiding, verlies van dierbaren of zeer kwetsende opmerkingen.

Trauma verwijst naar een emotionele of psychologische reactie op een ingrijpende of diep verontrustende gebeurtenis of ervaring. Het kan het gevolg zijn van een enkele traumatische gebeurtenis groot of klein of van langdurige blootstelling aan een reeks stressvolle gebeurtenissen. Je lichaam, gaat in dit soort situaties in een overlevingsstand, dit komt omdat je lichaam niet kan reageren zoals hij graag zou willen, vechten of vluchten. Wanneer die energie niet de kans krijgt om zijn natuurlijke reactie te volgen, ontstaat er een biologische reactie in het lichaam, de meeste voorkomende zijn verkramping en bevriezing. Met zowel de BRTT® als met de TRB® word deze energie geleidelijk weer losgemaakt. Zoals je kan lezen zit trauma dus niet zozeer tussen je oren, maar zet trauma zich vast in het lichaam, in het zenuwstelsel.